Ervaar het Texelse landleven op de Vrijheid

Erleben Sie das Texelsche Landleben auf De Vrijheid

Zoek & Boek

Suchen & Buchen

header-homepage

Uitgestrekte stranden

Prachtige ruime stranden, volop ruimte voor strandsport. Nergens vindt u zoveel strand op Texel als rondom de Cocksdorp (nabij gelegen dorp), Het strand aan de Waddenzee kant is niet breed maar wel knus hier kunt u o.a. lessen op een catamaran. Het strand aan het zuiden van de vuurtoren is erg breed en daar is ook volop ruimte voor prachtige strandsporten zoals strandzeilen en vliegeren. In de agenda’s op deze site ziet u hoe kunt boeken voor verschillende activiteiten in de buurt van de Vrijheid. Een tip voor de mindervalide gasten er zijn bij verschillende strandslagen zogeheten cadweazle aanwezig, een offroad strandrolstoel die per uur te huur is.

Vogelgebied Utopia

Aan de oostzijde van Texel ligt Utopia, een prachtig, binnendijks vogelgebied. Hier broeden grote sterns en steltlopers op de schelpenstrandjes. De naastgelegen waddendijk biedt goed zicht op de vogels in dit bijzondere krekengebied.

Image

De Slufter

Natuurgebied De Slufter staat in open verbinding met de zee. Bij vloed loopt het gebied onder water. Hierdoor is het rijk aan zoutminnende planten als lamsoor en zeekraal. Daarnaast is De Slufter een foerageer- en rustplaats voor veel vogelsoorten en de lepelaarkolonie uit het aangrenzende natuurgebied De Muy.

“Bezoekers met een beperking kunnen op Texel ook ruimschoots van de natuur genieten.”

Op  www.toegankelijktexel.nl/zien-en-doen kunt u bekijken welke gebieden goed toegankelijk zijn.

Recensies

Image
Image

Bed&Breakfast en appartementen

Copyright DeVrijheidTexel.nl

Website door Webjongens

Image